Informatie voor (nieuwe) ouders

Als uw kind voor het eerst naar school gaat heeft u natuurlijk een heleboel vragen. Hoe gaat het er op school aan toe, wat zijn de lestijden en waar moet ik allemaal rekening mee houden. Onderstaand staan een aantal belangrijke zaken benoemd. 

Daarnaast ontvangt u bij de start van uw kind een informatiegids waarin alle bijzonderheden en organisatorisch praktische informatie beschreven staat. Mocht u naast deze informatie nog vragen hebben, kunt u uiteraard altijd terecht bij de leerkracht van uw kind.

Wij kennen het vijf gelijke dagen model. Op maandag tot en met vrijdag gaan alle groepen van 08.30 uur tot 14.00  uur naar school.

De kinderen mogen ’s morgens naar binnen vanaf 8.20 uur, als de bel gaat en de pleinwacht buiten is. In individuele gevallen en na overleg met de leerkracht is het mogelijk dat leerlingen eerder in school zijn.

Na de tweede bel om 8:25 uur gaan alle kinderen naar binnen. Om 8.30 uur ’s morgens gaat ook binnen de bel, u als ouder wordt vriendelijk verzocht om dan het lokaal te verlaten zodat de lessen kunnen beginnen.

Om 14.00 uur komen de kinderen van groep 1 en 2 samen met hun leerkracht naar buiten.

  • De kinderen van groep 1 en 2 wachten bij de zandbak op het kleuterplein bij de leerkracht.
  • De kinderen van groep 3 komen met de leerkracht naar buiten.
  • De kinderen van groep 4 t/m 8 verlaten zelfstandig de school.
  • Wanneer uw kind klassendienst heeft, kan het wat later worden.

De groepen 1 en 2 maken elke dag gebruik van het speellokaal. De kinderen gymmen in principe op blote voeten. De school draagt zorg voor een schone vloer.

De groepen 3 t/m 8 hebben twee keer per week gymnastiekles. De kleutergroepen hebben elke dag bewegingsles en/of buitenspelen. Tijdens de gymlessen van de groepen 3 t/m 8 dragen de meisjes een gympak of net als de jongens een korte broek en een T-shirt en gymschoenen.

Om veiligheidsredenen mogen sieraden niet gedragen worden tijdens het sporten. Lang haar wordt tijdens het gymmen in een paardenstaart, vlecht o.i.d. gedragen. Na het gymmen wordt er gedoucht. De kinderen nemen een handdoek mee. Om voetwratten te voorkomen kunt u slippers meegeven.

Groep 6, 7 en 8 gymt op maandag en woensdag.
Groep 3, 4 en 6 gymt op dinsdag en vrijdag.

De ouderbijdrage is gecombineerd met de kosten voor de schoolreizen en schoolkampen.
Voor de groepen 1 t/m 6 is dit € 45,- voor groep 7 is dit € 65,- en voor groep 8 € 115,-. Kinderen die in groep 1 na 1 februari op school komen, betalen €25,-

Wij kennen zowel een OR (ouderraad) als MR (medezeggenschapsraad). De OR is er voor hulp mbt organisatorische zaken op school (sinterklaas, kerst, musicals). De MR heeft een meedenkende/adviserende rol. Zie kopje ouders en dan OR / MR.

De leerlingen nemen voor twee keer eten en drinken mee. Het eten en drinken voor de ochtendpauze en het eten en drinken voor de middagpauze.

De nieuwsbrief, de ‘InfoLetter’, houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen bij ons op school. Elke donderdag gaat de nieuwsbrief mee naar huis met de kinderen. U kunt zich inschrijven voor deze nieuwsbrief op de startpagina.

Foto’s en namen van de leerkrachten kunt u vinden op de pagina team.

Elk schooljaar start met een informatieavond waarin alles rondom het schooljaar van uw kind wordt toegelicht. Rond de herfstvakantie vinden de oudervertelavonden plaats, welke vooral gaan over het welbevinden van uw kind(-eren). In februari en juli kennen we de rapportgesprekken. Tijdens deze gesprekken worden de vorderingen besproken.

De verjaardag van de kinderen wordt op school uitgebreid gevierd. Het jarige kind mag trakteren, daarna gaat de jarige met één of twee klasgenootjes de klassen rond. Op de verjaardagskaart schrijven de leerkrachten hun felicitatie en plakken daar een sticker bij. De groepen 1 t/m 3 mogen de leerkrachten op de begane grond trakteren en de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 mogen dit boven.

Een hartig hapje of fruit is zeer gewild als traktatie. Wij verzoeken u vriendelijk uw kind niet op snoep te laten trakteren. Mocht dit toch voorkomen, wordt dit wel uitgedeeld maar krijgen de kinderen het mee naar huis.

Bent u op zoek naar een school voor uw kind(-eren) en bent u geïnteresseerd geraakt in onze school? Dan nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk informatiegesprek met Bep Landhuis, Jeroen Stegeman of Miranda Guikema. Tijdens deze ontmoeting laten wij u graag de school zien en ervaren. Het is van belang de sfeer te vernemen, vandaar nodigen wij u het liefst onder schooltijd uit, zodat we de klassen even in kunnen. Ook vertellen wij u graag meer over Het Letterveld, leiden u rond en bent u natuurlijk in de gelegenheid om al uw vragen te stellen.

Bel ons op 0546 491 549 of stuur een e-mail naar info@letterveldopoa.nl